Marktplaatsen


Marktplaatsen

Soops biedt software voor handel en matching aan die zowel uitgebreid als product-agnostisch is en die is ontworpen om mee te gaan met de steeds veranderende marktbehoeften. De oplossingen van Soops voor de marktplaats bestaan onder andere uit:


  1. Order Routering en Procesbeheersing. Dit is essentieel voor het stroomlijnen van de orders door verschillende handelsplatforms. De integratie met derde partijen speelt hier een cruciale rol om naadloze transacties en gegevensuitwisseling mogelijk te maken.

  2. Matching en Uitvoering van Transacties. Dit vindt plaats over een breed scala van activaklassen, waaronder aandelen, grondstoffen en financiële instrumenten. Hierbij worden zowel binnenlandse als grensoverschrijdende handelsbehoeften aangepakt.

  3. Clearing en Afwikkeling, Risicobeheer, Positieboekhouding en Toestemmingsbeheer. Deze functies zorgen voor de integriteit van financiële markten door het beheren van de afwikkeling van transacties, het beheersen van risico's en het nauwkeurig bijhouden van alle posities.

  4. Risicobeheer, Collateral en Drempelbeheer. Soops implementeert tools en strategieën voor de monitoring en beheersing van risico's gerelateerd aan handelsactiviteiten, alsook het beheer van de vereiste onderpanden en drempelwaarden.

  5. Workflowbeheer en Auditing. Dit zorgt voor de naleving van regelgeving en bevordert de operationele transparantie, essentieel voor auditing en het opsporen van mogelijke afwijkingen in handelsactiviteiten.


Soops softwaresystemen worden momenteel ingezet in de elektriciteitsmarkten van landen zoals Duitsland, Oostenrijk,

Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg, België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland,

Ierland, Hongarije en Servië. Daarnaast heeft Soops ook meegewerkt aan belangrijke Europese projecten voor

dagmarkt-koppeling en heeft het koppelingssystemen geleverd aan verschillende Europese stroommarktoperatoren.


Deze uitgebreide aanwezigheid in de Europese energiemarkten geeft Soops een strategische positie om een cruciale rol te blijven spelen in de verdere integratie en optimalisatie van de energiemarkten. Dit zou verdere mogelijkheden voor expansie kunnen bieden, vooral gezien de toenemende vraag naar duurzame en transparante energiehandelsoplossingen.

Ontdek onze services bij Soops

Dankzij waardevolle ervaring en een sterk track record in het ontwerpen, ontwikkelen, uitrollen en onderhouden van betrouwbare handels- en afwikkelingssystemen, biedt Soops advies- en consultancy- diensten, met een primaire focus op energiemarkten en nutsbedrijven. De toegevoegde waarde van Soops ligt niet alleen in het ontwerpen en ontwikkelen van systemen, maar vooral in het adviseren van haar klanten, met name over het ontwerp van hun producten, het opstellen van hun markt- en clearingregels, en het definiëren van hun processen. De domeinkennis van het Soops-team is een cruciale succesfactor om haar partners en klanten te begeleiden. Het Soops-team bestaat uit zowel industrie- als experts uit verschillende landen, die een solide ervaring hebben opgedaan in de ontwikkeling van verschillende soorten markten (optionele markten, poolmarkten, OTC, spot- en termijnmarkten, enz.).                                                             

Soops heeft hoogopgeleide werknemers uit een breed scala van verschillende landen. De toewijding en het hoge niveau van expertise blijken uit het zeer lage personeelsverloop, wat de verworven kennis en ervaring binnen de groep waarborgt. Het Soops-team werkt al 25 jaar in de energiesector. Het team heeft bijgedragen aan de belangrijkste evoluties in de sector en de daaropvolgende aanpassingen van de energiemarkt. Soops heeft ook een netwerk van partners en onafhankelijke experts ontwikkeld om, indien nodig, zijn eigen expertise aan te vullen om beter aan de behoeften van haar klanten te voldoen.


Soops heeft de inzet van nieuwe digitale technologieën en geavanceerde data-analyse technieken verhoogd om op maat gemaakte oplossingen aan te bieden die nauwkeuriger aansluiten bij de dynamische behoeften van de hedendaagse energiemarkten. Door de nadruk te leggen op innovatie en flexibiliteit in hun serviceaanbod, beoogt Soops niet alleen te voldoen aan de bestaande verwachtingen van de markt, maar ook te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen en uitdagingen.

Waarom met ons werken

Onze Voordelen


Klantgerichte Service

Bij Soops staat de klant altijd centraal.

Wij streven ernaar om uitstekende service te bieden die voldoet aan al uw behoeften en verwachtingen.


Deskundig Maatwerk

Ons team van experts ontwerpt software-oplossingen op maat die perfect aansluiten

bij de unieke behoeften van uw bedrijf. Daarnaast bieden wij

deskundig advies om uw bedrijfsprocessen

te optimaliseren, zodat u de beste

beslissingen kunt nemen.


Innovatieve Oplossingen

In Soops geloven we in innovatie en streven we er voortdurend naar om creatieve en

effectieve oplossingen te bieden die uw 'bedrijf'

naar een hoger niveau tillen.