Over ons


Over Soops BV

Soops (Science Object Oriented Products & Systems) is opgericht in 1992 en was het eerste bedrijf in Nederland dat zich volledig toelegde op objecttechnologie. Objecttechnologie vertaalt de complexe en veranderende behoeften van organisaties naar werkende ICT- systemen. In de loop van de tijd heeft Soops zijn activiteiten uitgebreid en is het de Soops Group geworden, met bedrijfsentiteiten die zich toeleggen op bepaalde industrieën of delen

van de waardeketen van zijn knowhow. Deze organisatie maakt het mogelijk sneller te reageren op de behoeften van klanten en biedt innovatieve samenwerkingsmogelijkheden.


Soops richtte zijn expertise eerst op de financiële dienstverlening. Gedurende deze periode ontwierp en ontwikkelde Soops een handelssysteem voor de aandelenmarkt. Het generieke karakter van het systeem maakte het aanpasbaar voor andere markten, waardoor Soops zich kon specialiseren in realtime ordertransactiesystemen. Tegelijkertijd ontstonden de Europese energiebeurzen, waardoor Soops de kans kreeg positie op deze markt te verwerven.


De bekroonde EuroLight™ -suite van Exchange-systemen van Soops, aanvankelijk ontwikkeld voor de Amsterdam Power Exchange (APX) , de UK Power Exchange (UKPX) en de Belgische Power Exchange (BELPEX) hebben bijgedragen aan de zakelijke successen van deze beurzen. De door Soops ontworpen en ontwikkelde systemen zijn agnostisch in termen van producten en kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van spot- en futures-, veiling- en continue-handelssystemen, of combinaties daarvan.


Momenteel levert Soops handelssystemen voor de energiemarkten in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg, België, Nederland, maar ook in Ierland, Hongarije en Servië. Soops is ook betrokken geweest bij de grote Europese day-ahead- marktkoppelingsprojecten, te beginnen met de FR-BE-NL Trilaterale Koppeling en heeft marktkoppelingssystemen geleverd aan verschillende Europese energiemarktexploitanten.

Een nieuwe grote klant is de operator van het Engelse Elektriciteitsnet, (NGESO). Voor NGESO hebben we samen met de klant in korte tijd een volledig handelssysteem gerealiseerd. Soops-oplossingen worden ingezet in 11 landen die 12 marktgebieden en 14 leveringszones bestrijken, die meer dan 50% van de geïntegreerde elektriciteitsmarkt van de EU vertegenwoordigen.


Bij Soops werken hoogopgeleide medewerkers, afkomstig uit verschillende landen. De toewijding en het hoge kennisniveau komen tot uiting in het lage personeelsverloop, waardoor de opgedane kennis en ervaring binnen Soops group geborgd blijven. Het team van Soops werkt al 25 jaar in de financiële- en energiesector en heeft bijgedragen aan de belangrijkste evoluties van de energiesector en de daaropvolgende aanpassingen van de energiemarkt. Soops heeft ook een netwerk van partners en onafhankelijke experts ontwikkeld om, indien nodig, haar eigen expertise aan te vullen om beter aan de behoeften

van klanten te voldoen.

Ontdek wat onze oplossingen met elkaar gemeen hebben en verken onze services bij Soops

Wat onze oplossingen gemeen hebben:


  1. Ontworpen in en rond samenwerkingen. Onze benadering is gebaseerd op sterke partnerschappen, wat zorgt voor effectieve en doelgerichte oplossingen.

  2. Ondersteuning van tijd- en missie kritieke bedrijfsprocessen. Wij richten ons op essentiële processen die van cruciaal belang zijn voor het functioneren van uw bedrijf.

  3. Gericht op het behouden van autonomie van klanten en hun cliënten door ontwerp. Onze oplossingen vermijden significante afhankelijkheid van leveranciers, waardoor klanten onafhankelijk en zelfvoorzienend blijven.

  4. Gericht op snelheid van implementatie. Wij waarborgen een snelle uitrol van onze oplossingen om te voldoen aan de dynamische eisen van uw bedrijf.

  5. Mogelijkheid tot flexibele ontwikkeling en uitbreiding aan de hand van veranderende zakelijke, industriële en/of regelgevende vereisten. Onze oplossingen zijn ontworpen om flexibel mee te groeien met uw onderneming en aan te passen aan nieuwe uitdagingen en kansen.


Wat dit oplevert:


  1. Een pragmatische projectpartner die de belangrijkste drijfveren en daaropvolgende klant vereisten begrijpt en die zich inzet voor de groei van uw bedrijf. Wij staan klaar om samen te werken en uw bedrijf te versterken.

  2. Ervaren met meerdere partijen in complexe projecten. Onze ervaring in complexe en multi-stakeholder projecten stelt ons in staat om zelfs onder druk te presteren.

  3. Oplossingen die robuust en betrouwbaar zijn, goed presteren, flexibel, schaalbaar en overdraagbaar zijn. De kwaliteit van onze oplossingen zorgt voor duurzaamheid en aanpasbaarheid aan toekomstige behoeften.


Waarom met ons werken

Onze Voordelen


Klantgerichte Service

Bij Soops staat de klant altijd centraal.

Wij streven ernaar om uitstekende service te bieden die voldoet aan al uw behoeften en verwachtingen.


Deskundig Maatwerk

Ons team van experts ontwerpt software-oplossingen op maat die perfect aansluiten

bij de unieke behoeften van uw bedrijf. Daarnaast bieden wij

deskundig advies om uw bedrijfsprocessen

te optimaliseren, zodat u de beste

beslissingen kunt nemen.


Innovatieve Oplossingen

In Soops geloven we in innovatie en streven we er voortdurend naar om creatieve en

effectieve oplossingen te bieden die uw 'bedrijf'

naar een hoger niveau tillen.